Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем глъхне студена 156 1.8 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем глъхне студена 156 1.8 TS

Здравейте! Имам проблем с новата си стара алфа - пали без проблем, но докато стопли ми глъхне нещо, т.е. тръгвам и до 3-та предавка като натисна газта вместо да качва обороти губи мощност за известно време и забива муцуната... какво трябва да сменя?
    Alfa Romeo 156 1.8 TS 144hp

Иди на диагностика да и видят ламда сондата.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rborissov Покажи съобщение
      Здравейте! Имам проблем с новата си стара алфа - пали без проблем, но докато стопли ми глъхне нещо, т.е. тръгвам и до 3-та предавка като натисна газта вместо да качва обороти губи мощност за известно време и забива муцуната... какво трябва да сменя?
      Провери температурния датчик за охлаждащата течност и най добре смени дебитомера или поне го почисти.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

Променил съм заглавието на темата.
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

60% е ламда сондата и аз сам така ,пиши какво е станало аз се опрайх

Comment

провери дали не смуче въздух от гофрираната тръба. При мен беше така

Comment

и мойта е апсолютно сьщата даже и като е топла неможе да мине 4000-4500об минаваги ама с огромни мьки и то на пьрва втора та щете помоля като ия оправиш дами драснеш на скайп stili124 и да споделиш от какфо е били щесамти много благодарен
              ALFA ROMEO 156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                Провери температурния датчик за охлаждащата течност и най добре смени дебитомера или поне го почисти.
                мерси за съвета ама съм много бос и ще изстрелям един страшен въпрос - къде е тоя дебитомер?

п.с. гофрирания маркуч ще се опитам сам да го намеря мерси на всички чакам отговор и почвам да разглобявам

Comment

Ето това на снимката отбелязаното е дебитомера !
                  Attached Files

Comment

мерси за съвета ама съм много бос и ще изстрелям един страшен въпрос - къде е тоя дебитомер?

п.с. гофрирания маркуч ще се опитам сам да го намеря мерси на всички чакам отговор и почвам да разглобявам
                    Това е първата снимка,която ми попадна.Това,дето съм го оградил с червено е дебитомера.

P.S. Колегата вече е сложил снимка като при теб.
                    Attached Files
                    Last edited by myato; d.m.y г., 20:16.

Comment

мерси много пичове като го почистя ще пиша как работи машината

Comment

така значи свалих го това чудо и въпреки че ми изглеждаше чисто ново изяде няколко спринцовки spirtum vini, след което го подсуших и проветрих хубаво и го сложих обратно. промяна кой-знае каква няма сега не тръгват надолу оборотите а ги задържа за момент. между другото си постегнах малко и жилото за газта че беше доста хлабаво. маркучите са здрави. накакъв съвет за следваща стъпка?

Comment

Както вече ти писах - диагностика.Най-вероятно се ебава ламдата,пък и дебитомерът е худаво да се види,какво дава,нищо че си го чистил.

Comment

Напиши в профила от къде си за да може някой съфорумник да ти помогне с нещо.
                            alfa romeo156 2.0TS 11'97

Comment

така значи свалих го това чудо и въпреки че ми изглеждаше чисто ново изяде няколко спринцовки spirtum vini, след което го подсуших и проветрих хубаво и го сложих обратно. промяна кой-знае каква няма сега не тръгват надолу оборотите а ги задържа за момент. между другото си постегнах малко и жилото за газта че беше доста хлабаво. маркучите са здрави. накакъв съвет за следваща стъпка?
                              Колега нали прочете внимателно темите за почистване на дебитомер и със спринцовка не знам дали можеш да го почистиш хубаво.
                              А маркучите се свалят огъват се и се оглеждат за пукнатини. Ако всичко е наред по тези елементи може да отидеш да ти проверят ламбда сондата дали работи коректно и температурния датчик дали отчита вярно и това е хубаво да се направи докато колата е студена.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X